27 Şubat 2012 Pazartesi

84. Oscar Ödül Töreninin Ardından


Son bir kaç yıldır olduğu gibi, Oscar sahipleri bizi hiç şaşırtmadı. aylardır zaten kulislerde tartışılan isimler/filmler beklendiği gibi ödülleri aldı.

Ödül alanlar; The Artist, Hugo'yla birlikte ödülleri toplaması beklenen bir filmdi. siyah beyaz olması, tamamen sessiz olması filmi yeterince ilgi çekici yapıyordu. ilginç filmleri seven akademinin gözünden kaçmadı tabi. 8 dalda adaydı, ben en az 4 ödülle ayrılacağını tahmin ediyordum, tam 5 ödül alarak Hugo ile birlikte bu yıla damgasını vurdu.

Midnight in Paris, Best Picture ve Original Screenplay ödüllerini almasını bekliyordum ki Orginal Screenplay ödülünü aldı. ben çok beğenmiştim bu filmi, rakipleri çok güçlü olduğu için tam olarak hak ettiği ilgiyi göremedi.

Hugo, 11 dalda aday olduğu için, 5 ödül alması pek şaşırtmadı. büyük ödülleri The Artist'le aralarında paylaştılar, ve özellikle teknik ödülleri kazandı. bence hak ediyordu da, fakat bütün ödüllerin Hugo ve The Artist'e yoğunlaşıp diğer filmlerin fazla göz ardı edilmesi üzücü oldu.

Akademinin Brad Pitt'e ödül vermeme konusundaki ısrarı yüzünden, yine ödül alamadan ayrıldı. adam milyon tane başka ödül aldı, fakat Oscar olmadı bir türlü. o da The Artist'in gazabına uğradı diyebiliriz. aynı şeyler, Gary Oldman için de geçerli, kuşkusuz.

Meryl Streep, ne akademi onu aday göstermekten bıktı, ne o ödül almaktan. 17. adaylığı ve 3. ödülü oldu bu. her ne kadar The Iron Lady'yi henüz izlememiş olsam da, yine mükemmel bir performans sergilediğini ve bu ödülü sonuna kadar hak ettiğini tahmin edebiliyorum. sevindiğim bir ödül oldu.

Christopher Plummer, 82 yaşında Oscar'ı kazanan isim oldu. "You're only two years older than me, darling. where have you been all my life?" yorumuyla güldürdü :)

Harry Potter, 10 yıllık serüvenini hiç Oscar kazanamadan tamamladı. bu son şansıydı, ama Deathly Hallows Part 2 ile kazanamayacağı belliydi. yine de, gönül isterdi ki önceki yıllarda orijinal senaryo veya müzik kategorisinde ödül kazansaydı.


Gelelim pek çok kişinin ödül törenini izleme sebebi olan "Kırmızı Halı"ya. bence bu yıl, geçen yıllara göre fazla sönüktü. yine güzel ve orijinal kıyafetler vardı, fakat çok fazla değildi.

Erkeklerin kısıtlı seçme şansı olduğu için, en fazla smokinlerinin kalitesi, bir kaç dikiş/model farkıyla bu şıklık yarışına katılabildiler.

Angelina Jolie, bence elbisesi çok şıktı. fakat adına twitter hesapları açılan, 9gag'i sallayan sağ bacağı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. kesinlikle o bacak bağımsızlığını ilan etmiş olmalı. yoksa saatlerce onu öyle sağa dönük ve dışarıda tutmak pek mümkün değil. ayrıca Angelina'nın anoreksiya yolunda olduğu da gözlerden kaçmadı. üzüldüm açıkçası bu haline. gerçi, kadın iskelet mi iskelet, yine de ödül törenine Brad Pitt'in elini tutarak geldi mi? geldi. burdan fark attı bir kez.

Brad Pitt, Benjamin Button effect'ten kurtulamamış, bu adam babamdan yaşlı inanılır gibi değil. çenesinde üç beş kırlaşmış sakal, göz kenarlarında hafif kırışıklıklar olmasa 30 derdim. şimdi 35 diyorum. hayır katiyen 49 demiyorum!










Natalie Portman, her zamanki gibi çok güzel ve zarifti. Her ne kadar elbisesini gece için biraz spor bulsam da çok yakışmıştı. Ama takılar biraz alakasız kaçmış. Yine de, kim der ki bu kadın daha bir kaç ay önce doğum yaptı!









En iddialı elbiselerden biri de Jennifer Lopez'e aitti. derin göğüs dekoltesi ve kalçalarını ön plana çıkaran bu elbise, onun klasik zevkinden.







Gecenin kuşkusuz en orijinal elbisesi Gwyneth Paltrow'a aitti. Elbisenin arka tarafındaki pelerinimsi parça ve takı kombiniyle bence çok şık ve zarif duruyordu, çok beğendim.









Sacha Baron Cohen, nam-ı diğer Borat, erkeklerin kısıtlı seçimine uymayarak, filmde canlandırdığı diktatör kıyafetiyle katıldı. her ne kadar, geceye renk katsa da, kırmızı halıya kül dökerek kirletmesi ve şımarık davranışlarıyla tepkileri çekti.






Son olarak, Jessica Chastin'in siyah altın işlemeli elbisesini ve Milla Jovovich'in tek omuzlu beyaz elbisesini çok beğendim. ikisi de çok şık olmuştu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder