12 Şubat 2012 Pazar

Bir Diziden Çok Daha Fazlası: Friends




Öyle bir dizi ki bu, 2 kez baştan sona izleyip, sonra yarım yamalak comedymax'ten takip edip, artık her bölümünü, her sahnesini ezberleseniz de; canınız sıkılınca, başka dizi izlemek istemeyince rastgele bir sezondan bir bölüm açıp gülmekten ölerek izleyebilirsiniz. hayatta sıkmaz. hatta 10 sezonun da blooper'larını bile tekrar tekrar izledim :)

Çok düşündüm, en sevdiğim karakter hangisi diye. ama yok, hepsini o kadar kendi dostu gibi benimsiyor ki insan, hiç birini diğerinden ayıramıyorsun. ne eksik, ne fazla tam ayarında karakterler, oyunculuklar, espriler. üstelik uzatmadan, sıkmadan, 10. sezonda tam tadında bitirdiler. her ne kadar her "friends geri dönüyor" dedikodusunda bir "acaba?" desek de, yeniden başlasa belki aynı tadı vermeyecekti ve biz onu güzel hatırlayamayacaktık diye de seviniyor insan. biz onların hayatlarının sadece 10 yılına tanık olduk. onlar benim hayalimde kaldıkları yerden devam ediyorlar:


- Monica ile Chandler ikizlerini banliyödeki evlerinde huzur içinde büyütüyorlardır. Monica'nın aşırı kontrolcülüğü ve Chandler'ın rahatlığıyla dengelenmiş çok iyi ebeveynler olmuşlardır. Monica sonunda hayalindeki gibi bir restaurant açmayı başarmış, Chandler reklamcılıkta nihayet hak ettiği yeri bulmuş, amerikan televizyonlarında çok güldüren reklamlara imza atmıştır.
- Joey, Joey dizisindeki L.A macerasından sonra `New York`'ta çok iyi bir dizi teklifi almış, kariyeri yükselişe geçmiş, yine tek tabanca ama mutlu ve dostlarıyla birliktedir. yeni dizisi sayesiyle yine çok tanınan birisi olmuştur.
- Ross ve Rachel, Monica ile Chandler'ın sokağında, hatta belki Janice'in almadığı yandaki evi almışlardır. sonunda aşklarını sorunsuz ve çok mutlu bir şekilde yaşayabilmeye başlamışlardır. Emma'ya bir erkek kardeş gelmiştir, ve Ross'un tam hayallerindeki gibi, onunla gazetenin bilim sayfası için kavga eden, dinozorlara ilgi duyan bir çocuk olmuştur. Emma ise tam annesinin kızı, moda ve güzellik hastası biri olmuştur.
- Phoebe ve Mike'ın müzik yeteneği çok iyi olan 2 çocuğu olmuştur. Phoebe'nin mükemmel garipliğinin izleri bu çocuklarda da vardır. Phoebe ve Mike kendi gruplarını kurmuşlar, ve beraber küçük çaplı konserler veriyorlardır.
- Artık evli ve çocuklu olan grup üyeleri, hala şehre inip `Central Perk`'te buluşmayı da ihmal etmiyorlardır. artık New York'ta oturan 6 genç değil, orta yaşlı, ama hala eskisi gibi olan bireyler olmuşlardır.

Diğer dizilerle karşılaştırılıp dursa da, benim için kesinlikle en iyi dizi. hem komedi dizisi, aç canının en sıkkın olduğu zaman seni katıla katıla güldürsün. hem de öyle sahneler var ki, en iyi dram dizilerinden daha çok duygulandırsın. `Ross and Rachel` ayrılığı, Chandler'ın Monica'ya evlilik teklifi, Phoebe'nin üçüzlerle veda konuşması, Joey'nin Rachel'a aşık olduğu zaman ne yapacağını bilememesi, ve daha neler neler... seyirciyi sadece güldürmekten daha fazlasını amaçlayan bir dizi bu.

Üstelik dizi, sadece bölümlük olaya bağlı güldürmek amacında olmadığı için, içi boş yüzeysel dostluklar da değil. hatta gördüğüm en gerçekçi, en güzel dostluk bu dizideki. herkes birbiriyle yakın, ne gruplaşma var ne bir şey. en uzak gelenler Rachel ve Chandler ile Phoebe ve Ross gibi dursa da, düşününce onların da çok komik ve güzel sahneleri olmuştu. yani dizide özellikle bir Rachel ve Ross aşkı teması olsa da, hiç kimse diğerinden ön planda değil. her ne kadar başta, Phoebe önce yan karakter olarak düşünülüp, sonradan dahil edildiği için ilk sezonda biraz geri planda kalsa da, sonradan herkes eşit olarak önem kazandı.

Kısacası benim için, gelmiş gemiş en iyi, en gerçekçi dizidir. bu ayarda dizi de bir daha zor yapılır.




2 yorum:

  1. tabiki en sevdiğim karakter phoebe :D sonra joey > monica > chandler > rachel > ross. hatta ross'u bildiğin nefret ettiğim karaktere koyabilirim :D janice'i falan bile daha çok seviyorum ross'dan. Bir de geçen rachel ve ross'un ayrıldıkları bölümü izledim. O ne duygusal bir sahnedir öyle :) (bir de komik tabi :D aynı anda odada ağda yiyorlardı bizim geri kalanlar :D )

    YanıtlaSil
  2. ross da çok komik öyle deme, mimikleri, ses tonu filan öldürüyo beni :)) hepsi evlatlarım gibi, hepsini çok seviyorum, kimseden nefret etmemelisin :P

    YanıtlaSil