30 Mayıs 2012 Çarşamba

Natalie Portman






Bilenler vardır, filimadami.com'da "en çok izlediğim oyuncular" diye bir kısım var. Oranın istatistiklerine göre benim şimdiye kadar en çok filmini izlediğim oyuncu Natalie Portman'mış.

Leon, Star Wars 1-2-3, Cold Mountain,  Garden State, Closer, V for Vendetta, The Other Boleyn Girl ve  Black Swan olmak üzere toplamda 10 filmini izlemişim. Ve 10u da birbirinden başarılı, başyapıt sayılabilecek filmler. Henüz 30 yaşında olmasına karşın, gerçekten çok başarılı işlere imza attı.

          V for Vendetta'daki rolü için, gerçekten saçını kazıtan özverili oyuncu



Genellikle asil, ağırbaşlı rollerin ona daha çok yakıştığını düşünürdüm. Fakat Garden State'teki oyunculuğunu gördükten sonra, sevimli, deli dolu kız halinin de kendisinde çok iyi durduğunu fark ettim. Ağırbaşlı, asil, hafif çatlak, gerçekten çatlak, umutsuz, aşık, soğuk kalpli, her türlü rolün altından kalkabilen bir oyuncu.

Kendisinde bir elf güzelliği var. Kelimenin tam anlamıyla "elf". Sivri kulakları, çıkık alnı, ince yüzüne görece büyük dudaklarıyla, ayrı ayrı düşünüldüğünde "çirkin" gibi gelen, fakat bütün olarak çok güzel bir kadın.






Güzel olmasının yanı sıra, zarif, akıllı ve komik bir kadın. Sadece oyunculuğu iyi, yada sadece güzel ama kafası boş hollywood yıldızlarından değil yani. Daha 13 yaşında Leon ile şöhreti tadıp, 18'inde Star Wars ile pek çok 20-30 yıllık oyuncunun gelemediği bir yere gelmişken, sadece sinemaya, şöhretine odaklanmayıp kendini geliştirmesi, Harvard Psikoloji bölümünden mezun olması bence örnek bir davranış. Katıldığı programlarda da bu farkını ortaya koyuyor ve çıkıp sadece komik bir kaç anısını anlatıp giden oyuncuların aksine, gerçekten aklı başında anekdotlar anlatıp, güzel laflar ediyor. Veya daha çok esprili yanını da ortaya koyduğu oluyor tabi, şu ünlü Saturday Night Live'daki rap videosunda olduğu gibi :) http://www.youtube.com/watch?v=v8e6-IeQ0aw


Eşi Benjamin Millepied ve bebekleri Aleph ile çok mutlu bir yuvaya sahip olduklarını düşünüyorum. Aleph tombiş yanaklı, mama reklamlarından fırlamış gibi sevimli bir bebek. Benjamin, her fotoğraflarında Natalie'ye aşk dolu bakan iyi bir eş. Natalie, kariyerinin yanı sıra, özel hayatında da çok şanslı.







Özellikle Star Wars'u izleyenler, Keira Knightley'nin Natalie Portman'a ne kadar benzediğini daha iyi bilir. Keira, filmde Amidala'nın dublörünü canlandırırken, ancak çok dikkatli gözler, ve her iki oyuncuya aşina olanlar onları ayırt edebilirdi. Hatta rivayet edilir ki, Keira'ya ilk Amidala makyajı yapıldığında, Natalie'nin annesi kızıyla Keira'yı ayırt edememiş. Yönetmen de, birinin gerçek Padme, diğerinin dublör olduğu daha net belli olsun diye makyajın hafif değiştirilmesini istemiş. 


                                                       Natalie ve Keira




Başarılı kariyeriyle ve örnek kişiliğiyle, Natalie Portman, Hollywood'un en saygın oyuncularından biri. Umarım onu hep kült filmlerin başrolünde görmeye devam ederiz.

Not: Artık http://benyazarkencokeglendim.blogspot.com/ adresinde de blog yazıyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder